Van Bambi tot de heerlijke Nikon-momentjes. Iedereen huilt en lacht, bij films en zelfs bij commercials. Iedereen zeikt. Janken doen we over alles. Tranen van verdriet of van het lachen. Hoe gaan organisaties met de uiting en impact van emoties om? Maken ze daar wel of geen gebruik van? Voor alle weetjes en grappige of zielige verhalen in de wereld van de emotie: “Jankwijf?!

vrijdag 21 juni 2013

Mannen versus vrouwen

Vrouwen zijn veel emotioneler dan mannen. Ja. Zo is het toch? Tenminste dat zou je denken. Maar nee. Mannen en vrouwen zijn even emotioneel. Zo is gebleken uit een test. Maar toch zie je vrouwen vaker huilen en praten ze meer over hun emoties. Waar ligt dat nou aan?

Het verschil is dat de verbindingen in de hersenen anders zijn bij mannen dan bij vrouwen. 
Als mannen emotioneel raken reageert het gedeelte van de hersenen dat bewegingen detecteert en het visuele controleert. Zou dat de reden zijn dat mannen sneller seks willen? 

Bij vrouwen is dat anders. Daar reageren delen in de hersenen die reguleren wat er in het lichaam gebeurt. Zoals de bloeddruk, hormonen en dergelijke. Bovendien is er bij vrouwen nog een andere verbinding beter gelegd. Deze zorgt ervoor dat vrouwen meer over hun emoties praten. 

Toch zijn er ook mannen die heel emotioneel zijn. Ik vraag me dan af of bij die ene man dan de visuele controle minder is en dat zij daardoor wel veel over hun emoties praten. Of zouden zij gewoon iets extra's hebben. Dat ze beide verbindingen hebben. 

Natuurlijk verschilt het van persoon tot persoon. En dan zijn er ook nog verwachtingen. In sommige culturen of zelfs gezinnen mogen de mannen niet huilen. Logisch dat je je dan inhoud anders krijg je een pak slaag van je vader. En dat wil niemand. 


Benieuwd naar meer Vers gedachtenvoer?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten